25 квітня слухачі відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства Зборівського, Збаразької, Лановецької, Підволочиської, теребовлянської філій Тернопільського обласного комунального територіального відділення Малої академії наук України взяли участь в обласному семінарі-практикумі «Гнатюківські студії».

Захід відбувся на базі етнографічно-меморіального музею Володимира Гнатюка у селі Велеснові.
У процесі роботи Оксана ГАВРИЛЕВСЬКА, методист Тернопільського обласного відділення МАН України, розповіла про специфіку пошуку інформації в архівних установах.

Марія ДАНИЛЕВИЧ, кандидат філологічних наук, доцент ТНПУ ім. В. Гнатюка, викладач обласного відділення МАН України, ознайомила слухачів з особливостями роботи з науковою літературою при підготовці дослідження.

Леся ВАШКІВ, кандидат філологічних наук, доцент ТНПУ ім. В. Гнатюка, викладач обласного відділення МАН України, поінформувала про письменницькі листи та особливості їх використання при написанні науково-дослідницьких робіт.

Василь ІЛЬЧИШИН, директор Залозецького краєзнавчого музею, розказав про методику роботи з музейними джерелами.

Марія ЛИГА, директор музею, провела для учасників заходу змістовну та інформативну екскурсію музеєм.

Також учасники семінару-практикуму мали можливість помолитися в церкві Перенесення мощей святого Миколая.

Дякуємо Марії ЛИЗІ, директору музею, та Марії ТОРКОНЯК, директору Велеснівської гімназії з початковою школою ім. В.М.Гнатюка, за допомогу в організації та сприянні в проведенні заходу.