Слухачі секції біології Зборівської філії обласного відділення МАН України експерементували та досліджували вміст нітратів у овочах, які кожного дня ми споживаємо.
У кабінеті біології проходило заняття з МАН під керівництвом Світлани Василівни Пиди, доктора сільськогосподарських наук, професора Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, викладача обласного відділення МАН України. Досліджували кількість нітратів у салаті, кропі, банані,огірку, поміроді,капусті,моркві та кабачку. Виявили, що найменше нітратів є у банані, найбільше у кропі. Досліджувати було цікаво, оскільки ці продукти ми вживаємо кожного дня і потрібно знати, які овочі та фрукти є екологічно безпечні для нашого організму.
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/408907927_1425841458345467_4756366372669491036_n-1024x768.jpg)
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/407886846_1425841625012117_4987644424033311286_n-768x1024.jpg)
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/407922703_1425841531678793_6177135711665080809_n-768x1024.jpg)
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/408782809_1425841808345432_2733232441598448290_n-768x1024.jpg)
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/408793344_1425842095012070_8716481877142001797_n-768x1024.jpg)
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/408797330_1425841928345420_2488001318567102358_n-768x1024.jpg)
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/408820494_1425841575012122_677418155171214923_n-768x1024.jpg)
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/408820497_1425841338345479_2043500940109064803_n-768x1024.jpg)
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/408832455_1425842598345353_5970219874804833547_n-768x1024.jpg)
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/408843173_1425842045012075_5439528717955244338_n-768x1024.jpg)
![](https://man.te.ua/wp-content/uploads/2023/12/408907927_1425841458345467_4756366372669491036_n-1024x768.jpg)